Babytummel – styrk babys motorik med leg og tummel derhjemme

Som forælder kan du støtte dit barns motoriske udvikling og samtidig knytte tættere bånd til barnet gennem sjov babytummel. Lær mere om vigtigheden af at tumle med din baby her, og bliv inspireret til gode øvelser og lege, der passer til dit barns alder og motoriske niveau.

Det motorisk stærke barn lærer lettere nye ting

Det er bevist, at læring og fysisk aktivitet hænger uløseligt sammen, og en god motorik helt fra spædbarnsstadiet fremmer derfor indlæring på andre områder i barnets liv op igennem hele barndommen.

I det første leveår har baby brug for sine forældres støtte til at træne motorikken, og det kan føles som et stort ansvar at stå med, når man gerne vil stimulere barnet tilstrækkeligt, men måske ikke helt ved hvordan. Det behøver dog ikke at være kompliceret at give din baby et godt motorisk fundament, og selvom der findes alverdens hold med babytummel målrettet familiens yngste, så behøver du faktisk ikke at bevæge dig ud af huset for at træne motorik med din guldklump.

Sådan kan du fremme barnets motoriske udvikling hjemme på stuegulvet

Der er så mange motoriske milepæle for det lille barn, at det er til at blive helt forpustet – og ikke mindst bekymret af – hvis ikke ens barn ligger indenfor normalen. Rulle fra ryg til mave og fra mave til ryg. Holde hovedet selv. Sætte sig op selv og sidde stabilt. Kravle. Stå. Gå.

Den bedste vej til at sikre en sund motorisk udvikling er gennem babytummel, hvor du aktivt leger med barnet og gennem legen får udfordret babys fysik og dermed øvet nogle af de essentielle motoriske områder. Skab gerne en god rutine omkring tummel med din baby. Det er superhyggeligt, og du får samtidig ro i maven, fordi du ved, at du har gjort dit bedste for at støtte barnet i at nå sine milepæle og få de bedste forudsætninger for læring både nu og senere i livet.  

Bliv endnu klogere på babymotorik her.

Tummel – effektive øvelser, der styrker barnets motorik

Alt efter babys alder er der forskellige øvelser, der vil være oplagte der, hvor barnet er i sin udvikling lige nu. Herunder finder du vores idékatalog til øvelser for børn fra 3-12 måneder, så du nemt kan klikke dig ind og hurtigt komme i gang med at tumle med din baby. God fornøjelse!

-          Motorikøvelser til baby 3-5 måneder

-          Motorikøvelser til baby 6-9 måneder

-          Motorikøvelser til baby 9-12 måneder