Udtalelse fra Dorthe Machon, privat praktiserende fysioterapeut på klinik og underviser i Babytummel.

Udtalelse fra Dorthe Machon, privat praktiserende fysioterapeut på klinik og underviser i Babytummel – sansemotorisk stimulering til babyer i alderen 4-12 mdr.

Gennem mit arbejde som underviser i babytummel i Prismen, ser jeg hver uge over 50 glade babyer og deres forældre. Et fantastisk job, hvor jeg forsøger at inspirere forældrene til aktivt at tumle med deres børn HVER DAG. Jeg lægger stor vægt på at det skal være sjovt at tumle og gerne lidt vildt, men altid med tanke på sikkerhed og barnets parathed til at tumle.

I min undervisning lærer jeg forældrene om vigtigheden af, at stimulere alle barnets sanser, men primært balancesansen, følesansen samt muskel/led sansen er vigtige for at barnet får en god udvikling af krop og bevægelse…- hvilket baner vej for al anden udvikling senere hos barnet.

Vi bruger på holdene meget tid på at ligge på maven, da al god bevægelse starter fra den maveliggende stilling. At ligge på maven styrker barnets ryg, nakke, styrker muskelkorsettet, stimulere balancesansen og muskel og led sansen og barnet undgår skævt kranie. Barnet bliver hurtigere mobilt og kan fra den liggende mavestilling lettere bevæge sig rundt og det er her jeg synes GoBabyGo’s produkter er et fantastisk ”hjælpemiddel”.

I mit arbejde anbefaler jeg helt klart mine tumledeltagere GoBabyGo‘s produkter. Mange af os har glatte gulve i hjemmet, hvilket gør det sværere for barnet at stå fast og bevæge sig rundt. Oftest ser jeg børnene (– og forældrene), være frustreret over at de ikke kommer nogle vegne. Dette selvom barnet er tæt på at knække koden og dybest set er stærke nok til at krybe/kravle/gå. Set ud fra den sansemotoriske udvikling kan det selvfølgelig betragtes som ”træning” at mosle rundt og prøve igen og igen. I virkeligheden er det jo en del af det der skal til, for at barnet netop udvikler sig og bliver stærkere. Men et frustreret barn kan hjælpes lidt på vej og det er her at GoBabyGo‘s produkter kan være en stor hjælp for barnet. Både sokkerne, der er unikke i forhold til også at have skridsikker dupper oven på strømpe til når der skal krybes og kravles, men også knæbeskyttere og strømpebukser/leggins gør at barnet pludselig kan mere og ikke glider rundt på gulvet/underlaget. Desuden er der et moment af sikkerhed i produkterne, - barnet står bedre fast.

Jeg oplever at de børn der til babytummel bruger fx knæbeskytterne og sokkerne, hurtigere knækker koden i forhold til at bevæge sig væk fra udgangspunktet.

Strømper og knæbeskyttere er absolutte også anvendelige til barnet på stranden, ved poolen, i svømmehallen og hjemme i badeværelset for at øge sikkerheden og udgå faldskader i badesituationer.  

GobabyGo´s´produkter er af meget høj kvalitet og samtidig i neutrale farver så de kan tilpasses barnets øvrige påklædning. De sidder godt fast på barnet, taber ikke elasticiteten og er samtidig af så let materiale at det ikke forhindre barnets naturlige bevægelser. En relativ lille investering der kan have en stor effekt på barnets motoriske udvikling, uden at det fjerner fokus fra det væsentlige, nemlig at barnet selv bevæger sig og lærer hvad kroppen kan.

”Gobabygo´s produkter er fantastiske. Gennem mit arbejde som underviser oplever jeg tit frustrerede børn (og forældre) der har svært ved at bevæge sig pga. at flere og flere af os har glatte gulve/underlag i hjemmet. Bare ben/ let beklædning gør det lettere for barnet at bevæge sig og mærke egen krop, men da vi I Danmark har vi skiftende årstider, er det nogle gange uhensigtsmæssigt for barnet at ligge afklædt i længere tid af gangen.  

GobabyGo´s produkter hjælper barnet til fast stå bedre fast og få en bedre fornemmelse af underlaget. Jeg oplever at de børn, der på mine hold bruger GoBabyGo´s produkter hurtigere knækker koden i forhold til at bevæge sig rundt. Produkterne er lette, neutrale og forhindre ikke barnets naturlige bevægelser”