Motorik 3-5 måneder

Styrk dit barns motorik med følgende lette hverdags øvelser, der ikke kræver nogen redskaber:

Når dit barn er mellem 0-6 måneder er det vigtigt, at det tilbringer så meget tid som muligt på maven, da det er med til at øge styrken i nakken, skuldrene og rygmusklerne. Der også vigtigt, at have fokus på dit barns balancesans, da en god balance vil mindske svimmelhed og køresyge, når dit barn bliver lidt ældre.

Denne øvelse lindrer dit barns mave-tarm system. Er rigtig god for dit barn når det overgår til mere “fast” føde. Husk at dreje med uret!

Leg med snurretoppe kan motivere dit barn til et aktivt hovedløft. Når dit barn ligger på maven er legen med til at opbygge dit barns nakke- og ryg muskulatur som er udgangspunktet for hele den motoriske udvikling.

Når du svinger dit barn, stimuleres labyrintsansen. Denne sans, sammen med synet, er med til at give dit barn fornemmelse af egen balance. Gør legen ekstra sjov og lad dit barn, kortvarigt, støtte på sine fødder. Dette er med til at skabe stabilitet i hendes ben og hofter, som er forudsætningen for milepælene kryb og kravl.

Sæbebobler kan hjælpe dit barn til at ligge lidt længere på maven. Hvis dit barn griber ud efter boblerne, styrkes også dit barns balance fornemmelse.

Alle øvelser er udarbejdet i samarbejde med motorik ekspert Jane Mølleskov Mikkelsen fra Sanserytmik.dk