Styrk dit barns motorik med følgende lette hverdags øvelser,
der ikke kræver nogen redskaber:

Når dit barn er mellem 3-5 måneder er det vigtigt, at det tilbringer så meget tid som muligt på maven, da det er med til at øge styrken i nakken, skuldrene og rygmusklerne. Der også vigtigt, at have fokus på dit barns balancesans, da en god balance vil mindske svimmelhed og køresyge, når dit barn bliver lidt ældre.

Denne øvelse lindrer dit barns mave-tarm system. Er rigtig god for dit barn når det overgår til mere “fast” føde. Husk at dreje med uret!

Hold de små fødder varme under øvelserne med GoBabyGo's skridsikre strømper

GoBabyGo skridsikre strømper i bambus

 

Leg med snurretoppe kan motivere dit barn til et aktivt hovedløft. Når dit barn ligger på maven er legen med til at opbygge dit barns nakke- og ryg muskulatur som er udgangspunktet for hele den motoriske udvikling.

 

Når du svinger dit barn, stimuleres labyrintsansen. Denne sans, sammen med synet, er med til at give dit barn fornemmelse af egen balance. Gør legen ekstra sjov og lad dit barn, kortvarigt, støtte på sine fødder. Dette er med til at skabe stabilitet i hendes ben og hofter, som er forudsætningen for milepælene kryb og kravl.

 

GoBabyGo Dusty Rose Strømper

 

Sæbebobler kan hjælpe dit barn til at ligge lidt længere på maven. Hvis dit barn griber ud efter boblerne, styrkes også dit barns balance fornemmelse.

3-5 måneder:

  • Rul barnet roligt flere gange til begge sider på et blødt underlag
  • Lave rundtur med armene og benene og kryds barnets midterlinje
  • Bær barnet lidt ud fra kroppen og lav svingture
  • Læg legetøjet lidt længere væk, for at opmuntre til bevægelse
  • Øv rul fra mave til ryg. Hjælp ved at putte den arm barnet skal rulle over ind under kroppen, så barnet lettere kan rulle
  • Leg ”gi og tag” leg
  • Hold på fødderne og løft og sænk numsen, indtil barnet selv tager over
  • Løft barnet forsigtigt i begge arme fra ryg liggende til siddende. Giv en stor opmuntring hver gang barnet trækket op i begge arme

Alle øvelser er udarbejdet i samarbejde med motorik ekspert Jane Mølleskov Mikkelsen fra Sanserytmik.dk 

Tilføj til kurv

Med GoBabyGo får du en serie der er designet til den fase, hvor bevægelse primært foregår med knæene i gulvet, og hvor andet tøj hurtigt slides ned. GoBabyGo produkterne har gummidutter på både knæ, fødder og ovenpå tæer, som gør dem ekstra slidstærke og hjælper, så de kan klare masser af kravletid og tumling på gulvet.