ByAnnette - Test af dækkeservietter

De 4 servietter er er alle forskellige – her hjemme, har vi mest fokuseret på “De første 120 ord” og “Talforståelsen” til Naja på 8 år.

Ord og Lyde:
Dækkeserviet med forskellige dyr og ting, de fleste børn kan genkende – Denne kan let ændres til store og små.
Til de helt små, er det genkendelsen af figurer og dyr – til de større, kan man let tilføje stavemåder, uddybelse af farver – vores seneste beskæftigelse er at finde sammensatte ord, på denne.. .. fx cykelkat, bamsetog og ballonsnegl.

De 120 første ord:
De absolut vigtigste ord, vi kan lære vores børn – store som små – disse 120 ord, er udvalgt som værende de mest brugte.
Her hjemme staver, finder, peger og sammensætter vi dem… når humøret er helt i top, så kan vi let lege med små sætninger ud af ordene.
Til vores ældste twistes den gerne til “hvad hedder det på engelsk?” eller “Beskriv din dag med 5 af ordene”  - det giver udfordringer for alle aldre.

Talforståelse:
Denne giver et godt overblik over tallene fra 1-100
Det her, er vores mest udfordrende – vi regner, tæller, laver tabeller og øver os på “over/under” og meget mere – denne er min personlige favorit!

Hvis det hele bliver for svært, så er klokken også til at øve sig på – urene er efter min mening, en kende for små… det kan godt være svært at se, hvor den lille viser peger, når man ikke kender klokken 100% – og måske, er mere fan af det digitale ur.

Introduktion til Engelsk:
De 120 mest brugte ord på engelsk – perfekt til barnet, der gerne vil øve sig.. eller kender nogle af ordene :)
Her hjemme bruger vi mest pladen til Laura på 12 – vi laver sætninger, beskriver dagen med fx 5 ord, øver stavningen og lyden på ordene mv.
Det er en super god udfordring, der hurtigt kan gøre det basale engelsk spændende.

Jeg håber på, at blive endnu bedre til at finde på sådanne små-tiltag der giver os flere muligheder for at lege og tale lektier ind… så det måske bliver endnu sjovere at lære.

Når jeg læser mit indlæg igennem, så lyder det næsten som en hel salgstale – jeg er altså blot begejstret for disse dækkeservietter :) Jeg har ikke fået dem sponsoreret :)

 

Taget fra www.byannette.dk