Introduktion til motorik for babyer – kom godt igang

Der er meget at lære, når man er lille og ny i verden

Barnets motoriske udvikling har stor betydning for barnets generelle trivsel. En god motorik giver selvværd og mod. Flere undersøgelser viser, at det langtfra er ligegyldigt, hvornår børn udvikler deres motoriske evner. Sent udviklet motorik hos babyer kan nemlig betyde, at barnet får indlæringsvanskeligheder og har sværere ved at begå sig senere i livet.

Med sig fra fødslen har dit barn en masse motoriske evner. Men hvis dit barn skal have en god motorik, skal det stimuleres og have mulighed for at udvikle de evner. Spædbørn udvikler sig ikke ved at ligge stille hele dagen – det vigtigste er, at man foretager sig noget med barnet. Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid til at lege og tumle med dit barn.

De færreste har en hverdag, der lægger op til en masse bevægelse, så derfor er det nødvendigt at få motorik tænkt ind i familiens daglige rutiner.

I samarbejde med motorikvejleder Jane Mølleskov fra Sanserytmik.dk har vi skabt en serie af motorikvideoer, der inspirerer til sjove lege og aktiviteter, som styrker og udvikler dit barns motorik, balance og indlæring.

Det er vigtigt, at du sætter skub i dit barns motoriske udvikling fra det er helt spæd, da en god motorik vil styrke dit barn både fagligt og socialt op gennem barndommen.

Det bedste tidspunkt at være aktiv og tumle med dit barn, er når det er frisk og veloplagt og derfor modtagelig overfor nye indtryk. Giv altid dit barn god tid til at vænne sig til de enkelte aktiviteter ved at starte ud i et roligt tempo. Det kan være en god idé at forberede dit barn på aktiviteterne ved at sige ”en, to, tre”, mens du holder øjenkontakt, så lærer dit barn hurtigt, at det er et signal til en hyggelig og lærerig stund med mor eller far.

Her på siden har vi samlet nogle tumlelege og aktiviteter som er inddelt efter alder, så man nemt kan finde aktiviteter som passer til ens barns behov og udvikling.

Find øvelserne der passer til dit barns alder👇 

3-5 måneder

6-9 måneder

9-12 måneder