Børn udvikler sig i forskelligt tempo

Du kan nærmest ikke besøge et website om børn uden at læse om barnets motoriske udvikling og de forskellige milepæle, der hører til motorisk udvikling hos børn. Det lægger et unødigt pres på forældre, for om vi vil det eller ej, så udvikler børn sig bare helt forskelligt og kan både gå helt i stå i udviklingen for en periode og ud af det blå tage kvantespring og pludselig være fuldt motorisk alderssvarende.

Bliv inspireret til motorisk leg med dit barn:

-          Motorik 3-5 måneder

-          Motorik 6-9 måneder

-          Motorik 9-12 måneder

Er du bekymret for dit barns motoriske udvikling?

Det lille barn udvikler sig med lynets hast og lærer hele tiden nye motoriske færdigheder. Der er mange milepæle, som barnet skal nå i de første leveår, og som forældre kan der hurtigt opstå tvivl og bekymring, hvis ikke barnet er motorisk alderssvarende og holder trit med milepælene. Ofte er der dog ingen grund til bekymring, idet børn udvikler sig forskelligt og ofte har perioder, hvor de står stille i den motoriske udvikling.

Læs mere om barnets motoriske udvikling her.

Det skal I være opmærksomme på

Selvom børn udvikler sig forskelligt, så er der selvfølgelig tilfælde, hvor det er værd at være ekstra opmærksom og sætte ind med en målrettet indsats. Kort og godt er det vigtigste, at der sker en udvikling, så barnet ikke har længerevarende perioder, hvor det motoriske ikke rykker sig. Det må gerne være i det små, blot der sker noget, så barnet bevæger sig opad på læringskurven og ikke går helt i stå. 

Barnet skal have interesse i at bruge sin krop, og har det ikke det, er det en rigtig god idé at kontakte egen læge eller konsultere en fysioterapeut, der kan undersøge barnets krop og sikre vejledning, der understøtter barnets motoriske udvikling.