Balanceleg – styrk dit barns balance gennem balancelege- og øvelser

En god balance er en forudsætning for hele den motoriske udvikling, og fokus på balancelege er derfor alfa og omega for, at dit barn bliver stærk motorisk. Her kan du blive klogere på styrkelse af balancen og få idéer til sjove balancelege tilpasset alder, som du kan lege med dit barn.

Find balancen gennem balancelege i hverdagen

Vores balance er noget, som mange af os tager for givet, og det er de færreste, der tænker over, at balancen, som så meget andet, er noget, der skal øves og holdes ved lige. Vores balance er nødvendig for alt motorisk, vi foretager os. Det handler ikke kun om at kunne gå lige eller at undgå at falde på vores vej. Det handler i endnu højere grad om kropsfornemmelse og rumfornemmelse – er min krop i ro eller i bevægelse, hvor befinder den sig nu, og hvor vil jeg gerne have, at den skal bevæge sig hen?

Det er heldigvis nemt at arbejde med at styrke balancen, og det kan sagtens gøres virkelig sjovt og på et niveau, der passer til der, hvor dit barn er i sin udvikling netop nu. Den tid, der bruges på balancelege er godt givet ud, og I opnår en endnu bedre forbindelse til hinanden, imens din baby udvikler sig motorisk og opnår større selvværd og selvstændighed.  

Kom godt i gang med balancelege

Måske du allerede selv har nogle idéer til, hvordan du kan styrke dit barns balance, men det er altid godt med ny inspiration. I det første leveår er det helt afgørende, at I som forældre hjælper barnet i dets motoriske udvikling, og det kan godt sommetider være svært at finde ud af, hvordan I bedst går til opgaven, og særligt i en travl hverdag, hvor der ofte er rigeligt at se til.

Balanceevnen findes i det indre øre, og fungerer, kort fortalt, ved, at der flyder væske gennem tre buegange. Når væsken bevæger sig rundt i buegangene, stimuleres balancesansen, og lege hvor der drejes rundt, vendes på hovedet og lignende er derfor de allerbedste, når du gerne vil styrke dit barns balance. Du kan finde masser af inspiration til balancelege blandt vores forskellige motorikøvelser til babyer fra 3-12 måneder, som vi har linket til herunder. Rigtig god fornøjelse!

-          Motorikøvelser til baby 3-5 måneder

-          Motorikøvelser til baby 6-9 måneder

-          Motorikøvelser til baby 9-12 måneder